• Den största katalogen i Europa + 90.000 produkter till försäljning

  • Best Online Wine Retailer 2016 Mer än 100.000 nöjda kunder

  • Det går snabbare att köpa vin onlin Vin- och spritbutik med leverans inom 48 timmar

Leffe

Leffe

Adress:
Industrielaan 21 Boulevard Industriel
stad:
Brussels (Postnummer 01070)
Plats:
Belgium
Land:
Belgien
Telefon:
070 222 919
Hemsida:
http://www.leffe.com/

Leffe, en bryggeritradition sedan 1240: Grundades 1152, Notre-Dame de Leffe var ett kloster i Premonstratensian kanon, dvs munkar som lever i ett samhälle som kännetecknas av sin gästfrihet.

Pilgrimer var alltid välkomna till Leffe och 1420 kanonerna beslutat att bygga ett bryggeri för beredning av en frisk, uppfriskande dryck (sjukdomar som pesten sprang skenande genom regionen på den tiden, och det kokande vatten under den övre jäsningsprocessen den Leffe öl dödade alla bakterier). Efter den franska revolutionen klostret återupprättades 1929. klosterkyrkan byggdes på den gamla gården grunder som den vackra kyrkan 18-talet hade förstörts. Varje munk hade en specifik uppgift och var helt och hållet till tjänst för församlingarna.

Den Leffe klostret år 1740, i sina glansdagar: i förgrunden ser vi kvarnen med dess korsvirkeshus gavel, genom att använda vattnet i Leffe floden. I bakgrunden, vända mot varandra, är två fientliga fästningar: den Montorgueil tornet och slottet i Crevecoeur. En lay bryggmästare arbetade för klostret och gjorde en Leffe öl som var så läckra att församlingsborna drog att dricka en Leffe på söndagar i stället för att gå till kyrkan. Abboten fick ta kraftfulla åtgärder.

Klostret och bryggeriet stängdes under den franska revolutionen och verkade vara något annat än ett minne blott, tills klostret återupprättades 1929. 1952 abbot Nys och Albert Lootvoet beslutade att återigen ta upp bryggeritraditionen i Leffe med sin välbevakade recept och erbjuder ett utbud av läckra Leffe öl. Under tiden har AB-InBev tas upp facklan och har gjort ett åtagande att hedra traditionen av Leffe öl som har bryggts enligt samma recept sedan 1240.

Bästsäljare - Köp rekommenderat Producera av Leffe vin