Sake, en dryck med karaktär

 TAGS:undefinedSake är en dryck av jäst ris från Japan. Sake har vanligtvis en alkoholhalt på 14 – 16%.

Under framställningsprocessen av Sake måste riset jäsa, ju längre process desto större andel glukos.

Det finns ett sötningsmedel som kallas Mirin, det är en sötare Sake med tjockare textur som framstår efter en längre period av fermentation.
Den används frekvent i japansk matlagning.
Många kallar Sake för ”risvin”, men ordet vin används främst för drycker som framställs av druvor.

MAN KAN DELA IN SAKE I OLIKA KATEGORIER:

  • Sake Premium
  • Sake av första kategorin
  • Sake av andra kategorin (utan tidigare jäsning)
  • Sake av tredje kategorin (utan tidigare jäsning)

Ett bra sätt att känna igen Sake av god kvalitet enligt LWAO är förpackningen, premium Sake är oftast förpackade i handgjorda förpackningar som trä eller keramik förpackningar. Andra klassens Sake förpackas för det mesta i kartongförpackningar.

Sake delas in beroende på dess smak. Det finns därför: Torr och fruktig Sake.
Sake ska som aptitretare serveras kall, vid en temperatur av 4 ° C och varm mellan 40 ° C och 36 ° C.

Enligt japansk tradition ska man servera en full keramisk kopp som kallas ”Choko” och man ska servera sina gäster före man fyller sin egen kopp.
Det korrekta sättet att dricka Sake är att lyfta koppen med sin högra hand och låta koppen vila i sin vänstra hand.

 TAGS:Sake Rashomon 75clSake Rashomon 75cl

Sake Rashomon 75cl

 

 

 TAGS:Sake Nenohi Hanafugetsu Ginjyo 72clSake Nenohi Hanafugetsu Ginjyo 72cl

Sake Nenohi Hanafugetsu Ginjyo 72cl

 

 

Kommentera Sake, en dryck med karaktär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *