Mallorca: inte bara stränder utan även gott vin

 TAGS:undefined

Balearerna är kända för sina fantastiska stränder. De är alltid fulla med turister under sommaren. Mallorca, i synnerhet, erbjuder många andra attraktioner: sport, fritid, gastronomi och vin – både för sina fina viner, vinkällare och vinrutter för att lära känna deras viner.

Det viktiga DO Binissalem

DO Binissalem har en lång tradition på Mallorca och består av viner av hög kvalitet. De är gjorda med Manto negro-druvor (till största delen), Callet, Tempranillo, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Syrah och Merlot, men det beror på de olika sorterna om de är vita eller röda.

Vinrutter med tåg

För närvarande är vinturismen -på modet i hela landet- också en anledning till att besöka Mallorca. Det finns flera linjer. En av dessa är Mallorca Wine Express, tack vare den kan du besöka vinregionen Es Raiguer med tåg, med vinkällare från den berömda DO Binissalem. Tåget passerar genom flera vingårdar och stannar för provsmakning så du kan prova öns utsökta viner. En av dessa vingårdar är Macià Batle (med lång historia), men även Bodegas Ribas, Bodegas Ramanyà, Angel Bodegas, Källaren Jaume de Puntiró, Agroturism Sa Torre de Santa Eugenia, etc. Dessutom erbjuder tåget en förklaring av rutten med en guide och med så många turister, kan man få det på flera språk.

Vingårdar

Utan regionens många vingårdar och deras insatser skulle det inte vara möjligt att producera vin på ön. Därför är de av stor vikt. Mallorca har ca 70 vingårdar, varav många, som framgår ovan, är öppna för allmänheten att besöka och smaka på deras viner.

Vi vill speciellt nämna några av dessa vingårdar, såsom Bodegas Antonio Nadal, med anor från 1968, och som var den första att få ursprungsbeteckning Binissalem, år 1989. Bodega Tianna Negre är också en av de mest kända tack vare sin satsning på miljön, med solpaneler monterade på taket. Macià Batlle är en av de äldsta, med 150 år odlandes vinrankor i Biniali.

 

 TAGS:Macià Batle Crianza 2010Macià Batle Crianza 2010

Macià Batle Crianza 2010

 

 

 

 TAGS:Sant Gall 2010Sant Gall 2010

Sant Gall 2010

 

 

Kommentera Mallorca: inte bara stränder utan även gott vin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *