Druvor och bröd

 TAGS:undefined

Det kan vara komplicerat att kombinera bröd och vin, trots att det är ett välkänt par. För att hitta rätt måste du prova dig fram och välja utifrån din egna smak. Det finns vissa kombinationer av bröd och vin som du kan prova innan du sätter ihop dina egna alternativ, som till exempel:

Champagne och Briochebröd:

Briochebröd är känt för sin mjuka konsistens och krispiga yta, medan champagnen är känd för för sina bubblor. När det gäller brödets söta och beska smaker balanseras de väl med champagnens syrlighet och om du vill kan du lägga på lite lax på brödet.

 TAGS:Moët & Chandon Ice ImpérialMoët & Chandon Ice Impérial

Moët & Chandon Ice Impérial

 

 

 Pinot Grigio och Baguette:

Baguette är känt för sin fina smak och detta gör det möjligt att matcha det perfekt med ett vitt vin. Ät milda ostar till baguetten och öka smaksensationen.

 TAGS:Castello Banfi San Angelo Pinot Grigio 2013Castello Banfi San Angelo Pinot Grigio 2013

Castello Banfi San Angelo Pinot Grigio 2013

 

 

Rosévin och Focacciabröd:

Focacciabrödet är mjukt i konsistensen och har stark smak. Det kan serveras tillsammans med ett väl kylt syrligt rosévin.

 TAGS:Minuty Prestige Rosé 2014Minuty Prestige Rosé 2014

Minuty Prestige Rosé 2014

 

 

 Pinot Noir och rågbröd:

Rågbrödet är väl känt för sin bittra och starka smak samt sin hårda skorpa, medan Pinot Noir har starka fruktsmaker med inslag av choklad, vilket gör det till ett bra kombinationsval.

 TAGS:Paul Bara Comtesse Marie de France 2002Paul Bara Comtesse Marie de France 2002

Paul Bara Comtesse Marie de France 2002

 

 

Riesling och sött bröd med frukt:

Om du gillar sötsaker kommer du att njuta av ett kanderat bröd tillsammans med ett väl kylt Riesling, eftersom det också har söta toner som gör att det passar bra till desserter.

 

 TAGS:Riesling Vendanges Tardives 1995Riesling Vendanges Tardives 1995

Riesling Vendanges Tardives 1995

 

 

Kommentera Druvor och bröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *